Фото Георги ДимитровОт 20 януари до 24 март Детският научен център Музейко представя една

...
Фото Георги ДимитровОт 20 януари до 24 март Детският научен център Музейко представя една
Коментари Харесай

Скафандърът на Нийл Армстронг пристигна в София

Фото Георги Димитров

От 20 януари до 24 март Детският теоретичен център " Музейко "  представя една от общо 15-те реплики на космонавтския костюм, с който Нийл Армстронг стъпва на Луната и трансформира вечно човешката история. Репликата е единствената, която идва в Европа – след нейния престой в Природоисторическия музей във Виена (Vienna Natural History Museum), съобщи Нова. Изложбата се реализира във връзка 50-годишния празник от триумфа на задача " Аполо "  11 и Нийл Армстронг - първият човек, прекрачил в различен свят.

" Хюстън, тук база на Спокойствието, " Ийгъл "  кацна "  - тези популярни думи прозвучават в безкрайното пространство на Космоса с полета на галактическия транспортен съд " Аполо "  11. Командир на неговата задача е Нийл Армстронг, който на 21-ви юли 1969-а става първият човек, стъпил на Луната. След поредност от полети отвън земната орбита, НАСА обезпечава опция на Нийл Армстронг и Едуин Олдрин да създадат гигантска стъпка за човечеството в различен галактически свят.

Националният музей по въздухоплаване и аеронавтика (NASM) към Смитсониевия институт в Съединени американски щати, който съхранява истинския костюм на Нийл Армстронг (с номер А-7L), основава 15 лимитирани реплики на неповторимата галактическа екипировка. Юбилеят от полета и новите технологии разрешават през днешния ден костюмът да бъде мултиплициран благодарение на 3D-сканиране. Съвършено прецизната и достоверна направа ще разреши на милиони хора в целия свят освен да се приближат до един невиждан миг в човешката история, само че и да научат любопитни обстоятелства за специалността космонавт.

Скафандърът чака посетителите на Детския теоретичен център от през днешния ден с любопитни и малко познати обстоятелства, а престоят му ще бъде придружен с вълнуващи действия, които предстоят през идващите месеци. Репликата на космонавтския костюм на Нийл Армстронг от задачата " Аполо "  11 гостува у нас, с помощта на Посолството на Съединените Щати в България и е предоствена от Постоянното посланичество на Съединени американски щати към интернационалните организации във Виена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР